Wczoraj domowe #pesto , a dzisiaj to co z jego pomocą można zrobić:) Jest to moje najlepsze jedzonko kiedy trzeba szybko mknąć dalej. Robię je bardzo często i jeszcze mi się nie znudziło. Połączenie bazylii z wyrazistym smakiem szynki i parmezanu jest nieziemskie. A możemy dodać do tego jeszcze suszonych pomidorów i mamy kolejną szybką i nieziemską w smaku wersję tego dania:)
Co potrzebujesz:
- 4 łyżki pesto http://annsplate.blogspot.com/2014/08/homemade-basil-pesto-bazyliowe-pesto-z.html
- Makaron - u mnie jest to makaron ze szpinakiem(dlatego jest taki zielony, ale nie martwcie się szpinaku nie czuć:)
- 100g szynki parmeńskiej, szwarcwaldzkiej lub innej długo dojrzewającej
- 1 szklankę startego parmezanu
- Świeżo mielony pieprz
- Gotujemy makaron w osolonej wodzie, a w międzyczasie kroimy szynkę na cienkie paseczki i smażymy na patelni
- Gdy makaron się ugotuje wsypujemy go na patelnię tam gdzie skwierczy szynka
- Dodajemy pesto
- Chwilkę podsmażamy i dodajemy parmezan
- Na koniec posypujemy świeżo mielonym czarnym pieprzem i parmezanem
- Gotowe:)
BON APPETIT!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz