Makarony to jedno z moich ulubionych dań. Robię je na rozmaite sposoby łącząc i dobierając smaki. Dzisiaj mam dla Was pyszne zielone woreczki makaronowe z rikottą i szpinakiem. Makaron jest zielony ze względu na szpinak zawarty w cieście. Postawiłam na kolor zielony więc dodałam pesto bazyliowe i świeżą bazylię a kolor przełamałam pikantnym kurczakiem doprawionym czerwoną ostrą chilli. Było przepysznie.
Green pasta with ricotta cheese and spinach...from now its my favourite pasta. I also added basil pesto and made a contrast by chilli chicken:) Delicious...try this - it's really worth it!
Co potrzebujesz - what you need:
- zielony makarony z serkiem ricotta i szpinakiem (takie świeże makarony możecie kupić np. w Lidl - green pasta with ricotta cheese and spinach (Deluxe)
- pesto bazyliowe - basil pesto
- 3 ząbki czosnku - Garlic
- pierś z kurczaka - chicken breast
- przyprawy (czarny pieprz, sól, ostra papryka w proszku) - spices (black pepper, salt, chilli)
- Czosnek w łupinach lekko rozgniatamy np. rączką noża i wrzucamy do oliwy odlanej z pesto
- Myjemy i kroimy kurczaka na kawałki - doprawiamy solą, pieprzem i sporą ilością chilli, a następnie dodajemy oliwy z pesto i obtaczamy w niej kawałki kurczaka
- Przygotowanego kurczaka smażymy na patelni po kilka minut z obu stron
- Dodajemy czosnek z marynaty i mieszany i dusimy razem z kurczakiem
- Ten makaron, który wam pokazuję wystarczy trzymać 3min we wrzątku pod przykryciem w osolonej wodzie
- Dodajemy wszystkie pesto do makaronu i mieszamy
- Wykładamy na talerz makaron, następnie kurczaka z czosnkiem
- Posypujemy świeżą bazylią
BON APPETIT!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz