Coś prostego kiedy nie mamy zbyt wiele czasu i mamy ochotę na coś lekkiego. Uwielbiam tę porę roku kiedy o każdej porze dnia i nocy mogę pobiec na ogród i przynieść świeże warzywa do moich przekąsek. Dzisiaj była to sałata, którą świeżo zerwaną wykorzystałam do sałatki, którą zrobiłam ''bo chciało mi się każdego produktu z osobna'' :) Postanowiłam skleić to w całość i wyszła smaczna sałatka z sosem miodowo-musztardowym ( bo właśnie na niego miałam ochotę w pierwszej kolejnośći:D)
It's not much to talk about...just simple salad story on the Ann's plate. Everything in this salad found its place because of my hesitation ''what to eat'' - in the end of long thinking, I decided to put all of this together in one dish:) Green lettuce from my garden, tomatoes and mozarella with blue cheese, tuna and honey-mustard sos(1/1).
Co musisz zrobić:
- Sałatę ułóż na talerzu
- Pokrój mozarellę na duże plastry - to samo zrób z pomidorem
- Rozłóż pokrojone plastry na liściach sałaty
- Posyp odrobiną soli i świeżo mielonego czarnego pieprzu
- Na środek sałatki wyłóż tuńczyka z oleju
- Posyp wszystko pokruszoną w rękach gorgonzolą
- Polej sosem
Sos miodowo-musztardowy
- Dwie łyżki miodu + dwie łyżki musztardy np. delikatesowej
- Jeśli chcemy uzyskać więcej sosu zwiększamy odpowiednio proporcje zawsze to będzie 1/1
BON APPETIT!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz