Polecany post

Photobucket Photobucket

czwartek, 19 czerwca 2014

Spring rolls - szparagi, marchew, szpinak i ser pleśniowy czyli samo zdrowie





Warzywa zawinięte w papierze ryżowym zgrillowane na patelni grillowej i podane z sosem jogurtowym z dodatkiem sosu z ostryg. Pychota. Kolorowo na talerzu - to co lubię najbardziej:)

Jak to zrobić:
  1. Liście szpinaku podsmażamy na patelni razem z posiekanym czosnkiem, solą i świeża zmielonym czarnym pieprzem, na oliwie z oliwek. ok. 1min
  2. Płaty ryżowe zamażamy pojedynczo w letniej wodzie do zmięknięcia
  3. Ze szparagów usuwamy zdrewniałe końce a marchewkę ścieramy na piórka.
  4. Wkładamy do naszych rollsów kawalki szparagów, kilka piórek marchewki, szpinak, oraz plasterek sera pleśniowego.
  5. Wszystko zawijamy i smażymy na patelni grillowej ok. 7min z każdej strony.
  6. Podajemy z sosem i świeżymy pomidorkami na szpinaku z parmezanem.
sos:
7 łyżeczek jogurtu + 2 łyżeczki sosu ostrygowego. Wszystko mieszamy i gotowe:)














BON APPETIT!

Brak komentarzy:

Photobucket Photobucket