Warzywa zawinięte w papierze ryżowym zgrillowane na patelni grillowej i podane z sosem jogurtowym z dodatkiem sosu z ostryg. Pychota. Kolorowo na talerzu - to co lubię najbardziej:)
Jak to zrobić:
- Liście szpinaku podsmażamy na patelni razem z posiekanym czosnkiem, solą i świeża zmielonym czarnym pieprzem, na oliwie z oliwek. ok. 1min
- Płaty ryżowe zamażamy pojedynczo w letniej wodzie do zmięknięcia
- Ze szparagów usuwamy zdrewniałe końce a marchewkę ścieramy na piórka.
- Wkładamy do naszych rollsów kawalki szparagów, kilka piórek marchewki, szpinak, oraz plasterek sera pleśniowego.
- Wszystko zawijamy i smażymy na patelni grillowej ok. 7min z każdej strony.
- Podajemy z sosem i świeżymy pomidorkami na szpinaku z parmezanem.
sos:
7 łyżeczek jogurtu + 2 łyżeczki sosu ostrygowego. Wszystko mieszamy i gotowe:)
BON APPETIT!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz