Proste i szybkie danie kiedy nie mamy zbyt wiele czasu i sił. Na szparagi miałam ochotę od dawna aż w końcu je kupiłam:) Szparagi nie potrzebują długiej obróbki termicznej aby pysznie smakowały. Pamiętajcie aby złapać szparaga za dwa końce i wygiąć do momentu aż jakaś część się nie ułamie. Tą, która ułamie się od końca, należy wyrzucić ponieważ po przyrządzeniu będzie łykowata i niesmaczna.W wodzie wystarczy im zaledwie kilka minut, jeżeli chcemy je zrobić w piekarniku nie trzeba ich wcześniej blanszować. Do moich sakiewek z ciasta francuskiego połączyłam moje ulubione smaki. Odrobina przecieru z pomidorów na to kawałki szparagów, fileciki z anchois i kawałki mozarelli. Pamiętajcie - jeżeli zamykacie całkowicie ciasto francuskie, należy zrobić w nim dziurki aby powietrze mogło swobodnie uciekać i nie rozerwie nam to ciasta:) Do dzieła!:)
BON APPETIT!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz