INGREDIENTS:
- 5 small and cooked sugar beets
- a piece of leek (chopped)
- 300ml of yougurt
- half glass of milk or water
- black pepper
- salt
- and of course green persley
Zadecydowalam, że będę pila więcej kolorowych przysmaków. W tej chwili była to zielona herbatka, woda z cytryną lub kompot z malin. Brakowało mi witamin które bym mogła w każdej chwili pochłonąć w pracy bez obaw że nie zdążę czegoś zjeść czy będę miała za mało czasu żeby w ogóle się za to jedzenie zabrać. Znalazłam sposób i od tej pory te przepysznie kolorowe koktajle zabieram ze sobą do pracy i popijam kiedy tylko mam ochotę. W ten sposób nie jestem zbyt szybko głodna i mam pewność, że porcja witamin jest dostarczona.
I oto jest wiosenny koktajl z buraków i pora z dodatkiem naturalnego jogurtu i pietruszki:)
Może ktoś z was zna lepszy przepis na różowe co nieco?SKŁADNIKI:
- 5 małych i ugotowanych buraczków
- kawałek pora (posiekany na małe talarki)
- 300ml jogurtu naturalnego
- pół szklanki wody lub mleka (gdy koktajl jest za gęsty)
- czarny pieprz
- sól
- świeża zielona natka pietruszki
Buraki najpierw kroimy na małe kawałki żeby pomóc troszkę blenderowi a następnie wrzucamy wszystko do jednej misy i blendujemy. Doprawiamy do smaku, dorzucamy natkę i gotowe:)
Podajemy z zieloną pietruszką na wierzchu.
BON APPETIT!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz