Kolejne śniadanko z cyklu Breakfast at Ann's. Dzisiaj postawiłam na świetny pomysł, na który wpadłam kilka dni temu ale z papryką zamiast szynki. Dzisiaj nie miałam papryki na stanie ale wygrzebałam z lodówki kupioną kilka dni temu - szynkę parmeńską. Postanowiłam ze zawinę ją na brzegach chlebka i tak samo jak papryka będzie stanowić podporę dla surowego jaja, aby mi nie uciekło:) Dodałam do tego świeżą natkę pietruszki i chilli. Wszystko włożyłam do tostera i zapiekłam. Smaki się powiązały a po przekrojeniu żółtko jaja odrobinę wypłynęło co dalo świetny efekt. Można to śniadanie zaliczyć to przedświątecznych:) Zapraszam do wypróbowania!:)
Ważne jest aby posmarować spód kanapki i wierzch, masełkiem żebyśmy nie musieli
zdrapywać jej nożem z tostera:)
+ mozarella i rzodkiewka....mniam!
BON APPETIT!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz