TO jest zdecydowanie najlepsze danie na ciepłe dni kiedy nie chce nam się jeść ciężkich obiadów jakie serwują nam mamy:) (są pyszne, ale dobrze wiemy jak niektóre z nich potrafią zaszkodzić naszej linii). Lekki makaron ryżowy i chude nieskazitelne mięsko krewetek z owocową, pikantną salsą to idealne połącznie.
Co potrzebujesz:
- Krewetki
- makaron ryżowy z teiną
- przyprawy (sól, pieprz, oliwa z oliwek, czosnek, kurkuma)
- grejpfruit
- mango
- 1/4 małego arbuza
- limonka
- 1/2 papryczki pepperoni
- 2 łyżeczki miodu
Makaron gotujemy 3min w osolonej wodzie.
Krewetki smażymy na oliwie przez kilka minut ze wszystkimi przyprawami i posiekanym czosnkiem.
W osobnej misce przygotowujemy salsę z owoców. Kroimy wszystkie owoce na małe kawałeczki oprócz grejpfruita i limonki.
Na koniec wyciskamy sok z połowy grejpfruita i sok z całej limonki. Dodajemy miód posiekaną papryczkę bez pestek i wszystko razem mieszamy.
Makaron łączymy w krewetkami i posypujemy salsą. Skrapiamy limonką i gotowe:)
BON APPETIT!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz