Polecany post

Photobucket Photobucket

środa, 28 stycznia 2015

FALAFEL. Kotleciki z ciecierzycy z serkiem ricotta i aromatyczną kolendrą



Once upon a time.... Ann discovered her passion to cooking. It took a while when she have learned about combaining all those spices, eating strange smelling fish or to be totally convinced to olives. But it was worth to try all of this because now she's 99,9% ready for each flavor you can imagine. Her passion is still unpolished and it need to be practised all the time but I believe that everybody can do what actually wants, so keep calm and carry on with your dreams. Ann sometimes imagine her own, small and cosy restaurant but she's in the place where gaining the knowledge and titles are more important. But is it? Trully, I don't know, so by now she focuses on trying new flavours and mixing what the nature gave us and maybe some day -  her dream comes true. <3


Try the coriander, ricotta and chickpea balls - taste is amazing:)


Co potrzebujesz:
  • 300g ciecierzycy po ugotowaniu
  • 3  łyżki ricotty
  • białko z jajka
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)
  • duży pęczek kolendry
  • bułka tarta do obtoczenia kotlecików
  • 2 - 3 łyżki oleju

    1. Ciecierzycę należy moczyć przez noc w wodzie aż napęcznieje. 
    2. Gotujemy ją ok 1,5 h
    3. Blendujemy razem z ricottą, przyprawami a później dodajemy bialko i mieszamy łyżką
    4. Na koniec dodajemy kolendrę, mieszamy i odstawiamy do lodówki na 2h
    5. Formujemy kotleciki i smażymy na rozgrzanej patelni do zrumienienia
    6. Podajemy z jogurtem i kolendrą















BON APPETIT!

Brak komentarzy:

Photobucket Photobucket